Brabant Art Fair

Hoe zo Brabant Art Fair?

Ik woon al 5 jaar in Frankrijk en ben op dit moment aan ‘t verhuizen.
Dus nu 2 dagen gaan exposeren in Brabant?

Als het in Breda was geweest had ik het niet eens opgemerkt, wel wat anders te doen, maar in Tilburg!

Ik ben geboren in Tilburg en vader werkte bij “het spoor”
Een zwijgzame, vriendelijke en in zichzelf gekeerde man. Ooit een grijze, of was het een verkleurde blauwe overall, vol vlekken. Padvindersriem om zijn middel, alpinopet. Hij rook naar olie, vet ijzer en tabak, altijd een pijp in de mond. Als het regende op z’n kop. Die pijp is waarschijnlijk z’n dood geworden, al werd er in die tijd in de werkplaats met stoffen gewerkt die misschien ook niet zo gezond waren.
Hij was er gelukkig denk ik, hij uitte zich niet, en de enige klacht die ik ooit van hem hoorde was dat ze niet meer met tri-chloor mochten werken, dat ontvette zo goed. “Nu zou je er ineens kanker van krijgen?”
Ik houd het op de pijp.

Nu, zo’n 70 jaar later exposeren in de koepelhal.


Ik ben maar 2 keer in de werkplaats geweest. Een keer een open dag. Ik herinner me een grote vrij lege hal met wat treinen en vooral ook wielen. Het was denk ik buiten de officiële openingstijd, want er was verder niemand. Vreemd, maar pa was niet zo van de uitleg. De tweede keer bij z’n pensioen wat ie net gehaald heeft, saaie speeches en vreemde mensen.

Al sinds de academietijd heb ik een fascinatie voor metaal, RVS, maar vooral ook roestig ijzer en koper. Het liefst als muurobject, maar de laatste tijd ook meer vrijstaand werk. En nu ik dan de kans krijg dit werk te tonen op de plek waar hij gewerkt heeft, kan ik dat natuurlijk niet laten.
Misschien ruikt het er nog steeds naar ijzer, olie, vet en lassen,

 

Ber Stekelenburg
Le Pont Marzan
France

www.berstekelenburg.nl
ver.beeld@gmail.com